10 години Райфайзенбанк прави историите по-добри

24 проекта ще търсят финансиране с благотворителната кампания „Избери, за да помогнеш”, инициатива на Райфайзенбанк – България, която подкрепя обществено значими каузи в сферите на здравеопазването, социалните дейности, културата и образованието и опазването на околната среда.

Десетото, юбилейно издание, тази година ще е с фокус върху майчиното и детското здраве и превенцията на хронични незаразни болести, подпомагане на деца и възрастни от високорискови социални групи, осигуряване на равен достъп до образование, консервация на паметници на културата и съхраняване на българските традиции, опазване и поддържане на екосистемите.

 „От създаването на „Избери, за да помогнеш“ досега сме подкрепили 233 каузи с над 2.7 млн. лв. Истината е, че това са много повече от просто проекти, на които сме помогнали – това са истории, които са станали по-добри. Всичко това нямаше да бъде възможно без активната работа на организациите, без участието на нашите служители, които с лични средства и доброволен труд подкрепят важните за обществото каузи, и без ролята на Райфайзенбанк като организатор, основен дарител и гарант за прозрачността на дарителската кампания. Дългата история и мащабът на „Избери, за да помогнеш“ са доказателство, че обществото има нужда от подобна инициатива и хората виждат в кампанията възможност да помогнат на нуждаещите се“, каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

Традиционно най-много средства в дарителската кампания се набират от Райфайзенбанк и служителите на Групата Райфайзен в България чрез лични средства, като през последните години нарастват броят и делът на външните дарения.

Даренията за проектите в юбилейното издание на инициативата са още по-удобни благодарение на обновената платформа https://izberi.rbb.bg/и опцията „Дари с банкова карта“ – линк към виртуалния ПОС терминал се намира под всеки отделен проект, включен в кампанията, като е необходимо единствено въвеждането на данни за картата и избор на сума за дарение. И през тази година остават активни опциите за дарение през Райфайзен Онлайн, с банков превод или чрез изпращане на SMS на единен дарителски номер 17 777, като всеки проект разполага с ключова дума за DMS.

На 1-ви ноември 2017 г. стартира дарителската кампания под мотото „Избери, за да помогнеш!“ за изграждане на спортна алея за хора в неравностойно положение в м. Игликина поляна на Витоша. За  подобряване на физическата и психическа дееспособност и социална интеграция на хората със специални нужди Дирекцията на Природен парк „Витоша“ към Изпълнителна агенция по горите при МЗХГ разработи проекта „Витоша – достъпна за всички. Благодарение на кампанията „Избери за да помогнеш“, дарители и благотворителни инициативи на 27 октомври 2018 г по случай 84 – тата годишнина от обявяването на ПП „Витоша“ се откриха три площадки за рехабилитация и спорт за хора с увреждания.

За да можем да завършим изцяло проекта, да поставим нови беседки, люлки, детска площадка за игра и други специализирани уреди, набирането на средства продължава.

Вие също може да участвате.

Дарете чрез:

SMS:

  • С текст DMS VITOSHA на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори;
  • За абонати по договор с Telenor, Vivacom и Mtel цената на 1 sms е 1 лв.;
  • За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

 

Skip to content