Доброволци от Тойота изградиха нов дървен мост

Служители от Toyota България за поредна година работиха безвъзмездно на Витоша, като този път обект на доброволческата  акция беше участък от „Алеята на билките”, където и тази година ще се проведе традиционният туристически поход по случай Еньовден.

Около 30 доброволци работиха в участъка на алеята между ТЦ „Златни мостове” и х. „Момина скала“. В рамките на акцията беше изграден нов дървен мост в близост до х. „Септември“, по който безопасно да могат да преминават многобройните туристи, ползващи този така популярен маршрут.

С  цел запазване на настилката на алеята и правилното водооттичане  бяха почистени  канавки  и каменни водостоци, а повредените участъци от алеята в района на акцията бяха попълнени и заравнени, също така бяха заровени и  опасните  и неприятни за очите изкопи и ровове, намиращи се по дължината на алеята, получени в резултат на набезите на вандали и крадци на телефонен кабел.

За безопасността на туристите и по-добрия облик на парка в района, доброволците извършиха и почистване, като събраха опасните метални парчета обшивка от откраднатия кабел, разхвърляни в гората наоколо.

ДПП „Витоша“ благодари на всички за положения труд и ентусиазъм!

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content