На 27-ми октомври от 11 ч. в м. Игликина поляна в Природен парк „Витоша“ /на 1 км от м. Дендрариума/ ще бъдат открити обновените три площадки със съоръжения за хора с увреждания на опорно-двигателния апарат, изградени по проекта „Витоша – достъпна за всички“.

Площадките са изградени изцяло с дарени средства в периода 2016 – 2018 г., събрани от DMS-и от граждани, от Фондация „София – Европейска столица на спорта 208“, както и с  провеждането на няколко кампании: „Избери, за да помогнеш!“, супермаратон и филм „Един ден на Витоша“ и „НДК-360-Европейска вечер на спорта“.

Природен парк „Витоша” е най-посещаваната защитена територия в България с над 3,5 милиона  посетители годишно. Част от тях са хора с увреждания, а други биха искали да излизат сред природата, но бариерите са много. Тази не малка група хора имат голяма нужда от досег с природата, който оказва благоприятен лечебен и възстановителен ефект. За да се осъществи това, е необходимо да се осигури достъп до места за практикуване на адаптирани физически упражнения, като в същото време хората с ограничени двигателни възможности да не са изолирани от обществото.

Събитието се посвещава на 84-тата годишнина от обявяването на Природен парк „Витоша.

Заповядайте! Очакваме ви!

Skip to content