НОВИНИ

88 години Природен парк “Витоша”! Празнувайте с нас!

На 27.10. 2022 г. Природен парк “Витоша” отбелязва своята 88-годишнина.
Природен парк „Витоша“ е първият парк в България и на Балканския полуостров. На 27.10.1934 г., с активното участие на българската природозащитна общественост, част от планината Витоша с площ 6410 хектара е била обявена за парк. Границите на парка са се променяли неколкократно и днес обхващат цялата планина с площ над 27 000 ха.
По случай празника на 27 октомври Дирекция на Природен парк „Витоша““ към Изпълнителна агенция на горите, организира два туристически похода за малки и големи. Подготвени са два маршрута, в които може да се включите:
1. Първи маршрут (от 11 ч. – 12,00 ч.)
– от м. Дендрариума (спирката на автобуса) до Детски екостационар „Бели брези“- подходящ за участници от всички възрасти.
2. Втори маршрут (от 19 ч. – 22,30 ч. )
– от м. Дендрариума (спирката на автобуса) – х. “Бели брези” – м. Студен кладенец – с. Владая – м. Тихия кът – кв. Княжево (последна спирка на трамвай №5).

Този преход ще се осъществи със съдействието на Български планинарски съюз и неправителствената организация „Лунатични разходки“.
Участниците в походите трябва да бъдат с подходяща за планината и сезона екипировка и удобни обувки, а за вечерния преход са необходими челници (със заредени батерии !!!)
Очакваме ви!

Skip to content