fbpx

Доброволческа акция на Туристическо дружество “Камен дел”

2021-09-10 1:26

Туристическо дружество “Камен дел” с доброволчески труд и собствени средства ремонтира камения мост при хижа “Момина скала”. Дирекцията на Природен парк „Витоша“ благодари на всички за вложеното време и усърдния труд.

София получи титлата „Световна столица на спорта“ за 2024 г.

2021-09-03 2:34

Днес 3.09.2021 г, на пресконференция в Столичната община кметът Йорданка Фандъкова обяви, че през 2024 г. София ще е световна столица на спорта. Това е съвместна инициатива на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта /ACES Europe/, на ЮНЕСКО и на Комисията по спорт на Европейския парламент, посочи столичният кмет. На срещата присъстваха Елен […]

Започна почистването на Симеоновските езера

2021-09-01 10:03

Започна почистването на Симеоновските езера, което е част от споразумението между Фондация „София – европейска столица на спорта“ и Дирекция на Природен парк „Витоша“ към Изпълнителна агенция по горите. Продължават ремонтните дейности по възстановяване на туристическите алеи м. Златните мостове-х. „Момина скала“ и м. Златните мостове-х. „Кумата“.

Продължават ремонтните дейности в Природен парк „Витоша“

2021-08-24 2:57

Обновяването е по Програмата за рехабилитация на туристическата инфраструктура, финансирана от Столичната община, след подписано споразумение между Фондация “София – европейска столица на спорта” и ДПП “Витоша” към Изпълнителна агенция по горите. В момента се чистят езерата в м. Дендрариума и се ремонтират  туристическите алеи м. Златните мостове-х. „Момина скала“ и м. Златните мостове-х. „Кумата“.

Забранено е паленето на огън в горски територии

2021-08-17 11:00

Заради високия риск от пожари е забранено паленето на огън в горски територии Дирекцията на ПП „Витоша“ отправя апел към всички туристи и гости на Парка за спазване на правилата за пожарна безопасност на открито и недопускане на пожари през пожароопасния летен сезон. Призоваваме гражданите за отговорно поведение и своевременно подаване на сигнали при забелязване […]

1 2 3 16