fbpx

Откри се изложбата, посветена на Витоша

На 23 март доц. д-р Венета Янкулова, директор на Регионалния исторически музей – София, откри изложбата „Витоша. Биоразнообразието – богатството на нашата столица“. Присъстваха инж. Наталия Илиева – зам.-директор на ДПП „Витоша“, инж. Тома Белев – бивш зам.-министър на МОСВ, експерти и гости.
Природен парк „Витоша“ е най-посещаваната защитена територия в България, на територията на която има гъста мрежа от туристически пътеки, хижи, почивни домове, лифтове и ски писти. Въпреки силния антропогенен натиск, на Витоша се е запазило огромно биологично разнообразие. Тази изложба е доказателство, че през изминалите десетилетия от създаването на защитената територия, е запазено богатството на планината.
Благодарим на Регионалния исторически музей за подкрепата и се надяваме и в бъдеще да работим съвместно за популяризирането на Природен парк „Витоша“.
Изложбата може да бъде разгледана до 28.04.2023 г. в Античния културно-комуникационен комплекс “Сердика” – филиал на Регионалния исторически музей – София, зона “Ларго”, под пл. “Независимост”.