fbpx

Съвместните дейности между Дирекция на Природен парк “Витоша” и Столична община продължават

Днес, на заключителната пресконференция на тема “София – европейска столица на спорта 2024 година”, кмета на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че през следващата година ще продължи споразумението с Дирекция на Природен парк „Витоша“ към Изпълнителна агенция по горите и Столичната община ще отпусне финансова подкрепа за парка.

„Благодарим на Фондация „София европейска столица на спорта“ и на Столична община за подкрепата и се надяваме и в бъдеще да работим съвместно за удовлетворяване на нуждите на туристите и в подкрепа на биологичното разнообразие на нашето общо богатство – Природен парк „Витоша“ каза д-р инж. Анна Петракиева директор на ДПП „Витоша“.

В близките дни ще се обсъдят дейностите по възстановяване на туристическите маршрути и паркова инфраструктура, маркиране на пътеки, изграждане и реновиране на спортни съоръжения и детски площадки на територията на Парка.

Дойчин Боянов  символично подари на Фандъкова една от новите табелки, с които е маркирана нископланинската пътека на Витоша.

През 2024 г. София е избрана за Световна столица на спорта и ще е домакин на над 100 спортни събития, а част от тях ще се проведат и на територията на Витоша. През тази година Парка ще чества  своя 90-ет годишен юбилей.