fbpx

Търсим доброволци

Днес започна изпълнението на дейностите, свързани с дарителската кампания „През сняг и мъгла от Кумата до Черни връх“. В рамките на кампанията бяха набрани едва 1/3 от необходимите средства, които ще бъдат използвани за изработването на указателни табели за подмяна на амортизираните такива по маршрута. С подкрепата на Ротари клуб и техните сподвижници беше осигурена боя и допълнителни материали за обновяване на стълбовата маркировка. Днес започна пребоядисването на стълбовете. В рамките на деня беше положена жълтата боя върху първите 42 от всички 218 стълба.

Предвид недостатъчния набран финансов ресурс Дирекцията на Природен парк „Витоша“ обявява кампания за набиране на доброволци, с които да се пребоядисат и останалите стълбове.

Планираме дейностите по осъвременяване на маркировката да продължат и през следващите седмици, като разчитаме на Вашата подкрепа.

Информация за желаещите да се присъединят и подпомогнат екипа на Парка:

Дати:

14.08.21 г. (събота), сборен пункт: хижа „Кумата“, 9.30 ч.

19.08.21 г. (четвъртък) и 21.08.21 г. (събота), сборните пунктове и началните часове за тръгване ще бъдат обявени допълнително на сайта на Природен парк „Витоша“.

Лице за контакт: Силвия Арангелова, експерт „Туризъм“, Дирекция на Природен парк „Витоша“, тел.: 0884 07 28 49, e-mail: tourism_parkvitosha@abv.bg.

Моля, носете си четки и ръкавици.

С благодарност ще приемем Вашата подкрепа.