fbpx

Доброволци от Овергаз реновираха мястото за отдих около извора “Светената вода” на Витоша

На 28.08.2019 г., за поредна година доброволците на Овергаз се включиха в акция по облагородяване на къта за отдих около извора „Светената вода“ на осиновената алея в Природен парк „Витоша“. Със съдействието на Дирекцията на ПП „Витоша“ бяха поставени нови дървени маси и пейки в близост до извора, който ежедневно привлича жители и посетители на София. Служители на компанията боядисаха и поставиха ново информационно табло, запознаващо туристите с историята на извора и с лековитите свойства на неговите води.
Сава Попсавов експерт от Дирекция на Природен парк “Витоша” посрещна доброволците и ги придружи до началото на осиновената от Овергаз алея, над Бояна, където се намира изворът. С безценната помощ на господата Дани Панчев, експерт “Повишаване на квалификацията” и Росен Загоров мениджър “Логистика, доставки и материални запаси” от мястото бяха изнесени старите неизползваеми пейки и дървен материал. Дамите премахнаха нерегламентирано огнище, почистиха част от алеята и активно се включиха в дейностите по обновяване на пространството.
За участниците в лятната акция преживяването на Витоша донесе разнообразие, удовлетворение и разхлада. Процес „Овергаз общество“ изразява своята признателност към доброволците и благодари, че се отзоваха на призива за една по-чиста околна среда. Екипът отправя покана към всички, които не са успели да присъстват – те ще получат шанс да се включат през есента.
„Работата ни не свършва до тук – има още какво да бъде направено на алеята. Професионалистите от Парка ни помагат да идентифицираме местата, които се нуждаят от подобрение, за да бъдем максимално полезни. Продължаваме напред към следващата цел“, с тези думи Дарина Георгиева мениджър „Овергаз общество“, насочи към есенната акция, с която компанията ще продължи да спазва своя ангажимент съобразно договора с ПП „Витоша“ за осиновената пътека Бояна-Драгалевци.