Стартира Зелена линия Витоша 2018

От 7 юли до 24 септември Lidl България, с подкрепата на Столична община, стартира отново „Зелена линия Витоша“ с безплатни автобуси до планината. Проектът се реализира за осма поредна година, като общият брой превозени пътници за целия период на кампанията до момента нахвърля 47 000 души, посочват от Lidl.   

Един пътнически и два велоавтобуса ще возят любителите на планината по време на летния сезон – до 24-ти септември. Автобусите на „Зелена линия Витоша“ ще се движат безплатно всяка събота и неделя и през официалните почивни дни.

„Зелена линия Витоша“ ще тръгва сутрин в 8.00 и 9.00 часа от националния стадион „Васил Левски“ и ще се връща обратно в 17.00 и 18.00 часа. Велоавтобусите ще се движат само нагоре, обратно разписание към София няма да има.

Първата линия, която е само за велосипедисти, ще тръгва към хижа „Алеко“ в 8.20 и в 10.30 часа от спирка „Зоопарка“. Тя е подходяща за по-екстремните колоездачи.  
Втората велолиния е с дестинация с. Бистрица и с. Железница и е особено подходяща за семейства с деца на колела, заради по-леките и полегати трасета, които предлага тази част на Витоша. За допълнително удобство велоавтобусът ще тръгва от метроспирка, като колоездачите ще могат да ползват свободно метрото за придвижване с велосипедите всеки уикенд. Маршрутът на втората велолиния ще стартира от НСБАЛ (2542) – спирка на бул. „Г.М.Димитров“ над Метростанцията в посока Зоопарка, и ще преминава през с. Бистрица до с. Железница.

Повече информация за „Зелена линия Витоша“ може да намерите на www.lidl.bg/bg/greenline.htm

Skip to content