Читалище „Трудолюбиеˊ2016“ в село Боснек отпразнува своята 90-годишнина

В ранния съботен следобед на 10.09.2016 г. жители на село Боснек се събраха в залата на читалището, за да участват в организирания празник по случай неговата 90-годишнина. Сред гостите бяха представители на община Перник, на Регионалния исторически музей Перник и Дирекцията на Природен парк „Витоша“.

Боснешкото читалище е част от семейството на над 3500-те български читалища, превърнали се в  движеща сила в образованието, културата и информацията. Понякога те са и единственият местен информационен център, предоставящ всякакъв вид информация на своите ползватели. Мисията на читалищата и библиотеките към тях е свързана с ключовите за развитието на всяко общество елементи: грамотност, информация, образование, култура и гражданско участие.

Г-жа Роза Панкева поздрави гостите, след което удостои с грамоти жители на селото, допринесли с работата си за развитието на читалището и читалищната дейност. Празникът продължи с приветствия от Община Перник и ДПП „Витоша“. Читалищната библиотека беше обогатена с последните издания на ДПП „Витоша“, дарени на читалището от парковата администрация. Последваха много музикални изпълнени, които развеселиха присъстващите, а местните жители поднесоха собственоръчно приготвени вкусни специалитети.

Желаем на ръководството на читалище „Трудолюбиеˊ2016“ в село Боснек здраве, лично щастие и всеотдайност в работата за утвърждаване на читалището като извор на мъдрост и духовна светлина.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content